Коронакриза: у Єврокомісії кажуть, що Україна отримала найбільшу допомогу серед країн-сусідів

Коронакриза: у Єврокомісії кажуть, що Україна отримала найбільшу допомогу серед країн-сусідів

Укрінформ
Україна стала єдиною країною сусідства Європейського Союзу, яка отримала дуже широку підтримку з боку ЄС для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Про це заявила заступник голови генерального директорату Європейської комісії з політики сусідства і розширення, в.о. голови Групи підтримки України в Єврокомісії Катаріна Матернова під час виступу на форумі “Діалоги про реформи: шлях до Вільнюса”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще починаючи з квітня ми сформували дуже солідний пакет на 190 млн євро, аби відреагувати, підтримуючи Україну з медичним обладнанням і також допомагаючи їй відновитися економічно. Україна для нас стала єдиною країною нашого сусідства, яка отримала таку велику, широку підтримку з нашого боку”, - зазначила Матернова.

Вона нагадала, що за механізмом COVAX Україна матиме змогу отримати вакцини проти коронавірусу.

“Це великий внесок, який буде також реалізовано в рамках нашої політики сусідства, у тому числі для України”, - додала представниця Єврокомісії.

Читайте також: Успіхи у випробуванні COVID-вакцини: світова економіка в них повірила

Як повідомляв Укрінформ, за домовленостями в межах ініціативи COVAX Україна отримає вакцину від COVID-19 у кількості, якої вистачить на імунізацію 20% населення.

В Україні станом на 17 листопада лабораторно підтверджені 557 657 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу - 11 968.

Фото: armstrongeconomics.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-