Україна і Данія розроблять спільну програму модернізації систем теплопостачання

Україна і Данія розроблять спільну програму модернізації систем теплопостачання

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку і територій під час зустрічі з представниками Данського енергетичного агентства домовилося про спільну підготовку програми модернізації систем теплопостачання.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону, передає Укрінформ.

У ході зустрічі з представниками Данського енергетичного агентства було обговорено можливості двосторонньої співпраці у сфері енергоефективності, реалізацію спільних проєктів щодо модернізації систем теплопостачання, данський досвід впровадження механізмів такої модернізації та його застосування в Україні.

У результаті українська і данська сторони домовилися про спільну підготовку програми модернізації систем теплопостачання в Україні, шляхи її реалізації, пріоритетні проєкти та розвиток подальшого співробітництва у цьому напрямку.

«Модернізація систем теплопостачання – це одна з основних складових реформи енергоефективності, що сприяє зменшенню енергоспоживання та енергозбереженню. На сьогодні в Україні відсутні бюджетні кошти для виконання необхідних робіт щодо забезпечення оновлення систем. Відтак, важливо залучати іноземні інвестиції для реалізації цих завдань», – сказала заступник міністра Наталія Хоцянівська.

За словами заступника міністра з питань європейської інтеграції Ігоря Корхового, для модернізації систем теплопостачання важливо використовувати успішні іноземні практики та залучати зовнішні інвестиції, які сприятимуть оновленню та реконструкції цих систем в Україні.

Як повідомлялося, Данське енергетичне агентство було створено в 1976 році та є агенцією, що відповідає за питання пов’язані з виробництвом, постачанням та споживанням енергії, а також заходами щодо скорочення викидів вуглецю.

Читайте також: У Києві розробили стратегічний план розвитку теплоенергетики до 2030 року

22 грудня 2014 року між Міністерством закордонних справ Королівства Данії та Міністерством енергетики та вугільної промисловості України підписано Угоду про співробітництво і розвиток діяльності Українсько-Данського Енергетичного Центру (УДЕЦ). Українсько-Данський Енергетичний Центр виступає робочою платформою для оперативного встановлення, управління та підтримання міжінституційної співпраці та отримання експертизи від ЕАД щодо реалізації спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-