У справі недобудованого сховища ядерного палива – третя підозра НАБУ

У справі недобудованого сховища ядерного палива – третя підозра НАБУ

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили директору приватної компанії про підозру в співучасті в організації надання неправомірної вигоди колишньому посадовцю відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

Директор приватної компанії є вже третім підозрюваним у даній справі. Раніше у вересні про підозру повідомили народному депутату України VIII скликання та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом».

Слідство встановило, що у 2017 році посадовець відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною екснародному депутату, договір на 929 млн грн. Згідно з ним компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об’єкт і досі не введено в експлуатацію.

Читайте також: Енергоатом до кінця року планує добудувати сховище відпрацьованого ядерного палива

Натомість упродовж 2017-2019 років посадовець «Енергоатому» безоплатно одержав від іншої компанії, очолюваної директором ТОВ, і також підконтрольної екснародному депутату, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з квітня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-