НБУ у вересні оштрафував одну небанківську фінустанову

НБУ у вересні оштрафував одну небанківську фінустанову

Укрінформ
Національний банк у вересні застосував до АТ "Райффайзен банк Аваль" та АТ "Креді Агріколь Банк" заходи впливу у вигляді письмового застереження та оштрафував ТОВ "Фінансова компанія платіжний центр". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

У вересні 2020 року Національний банк застосував заходи впливу до двох банків та однієї небанківської фінансової установи за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а також дотримання вимог валютного законодавства. Національний банк застосував до АТ "Райффайзен банк Аваль" захід впливу у вигляді письмового застереження за невиконання функції агента валютного нагляду у частині не запобігання проведенню операції клієнта-резидента, пов’язаної з переказом іноземної валюти на власний рахунок клієнта-резидента, відкритий в іноземній фінансовій установі, держава (територія) реєстрації/місцезнаходження якої, має стратегічні недоліки у сфері фінмоніторингу відповідно до заяв FATF («сірий список» FATF).

Також регулятор застосував до АТ "Креді Агріколь Банк" захід впливу у вигляді письмового застереження за невиконання функції агента валютного нагляду у частині не запобігання проведенню операції клієнта-резидента, пов’язаної з переказом іноземної валюти на власний рахунок клієнта-резидента, відкритий в іноземній фінансовій установі держава (територія), реєстрації/місцезнаходження якої віднесена Кабінетом Міністрів України до переліку офшорних зон.

Читайте також: НБУ розробив критерії оцінки ступеня ризику для небанківських установ

На ТОВ "Фінансова компанія платіжний центр" було накладено штраф у розмірі 34 тис. грн за порушення встановлених законодавством вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів (їх представників) та надання недостовірної інформації на запити Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-