Уряд планує запровадити вільну економічну віртуальну зону

Уряд планує запровадити вільну економічну віртуальну зону

Укрінформ
Одним з пріоритетних завдань для Міністерства цифрової трансформації, визначених у Плані дій уряду на 2020 рік, є створення інструменту електронного резидентсва та відкриття вільної економічної віртуальної зони.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться в Плані дій уряду на 2020 рік, затвердженому Кабміном на засіданні 9 вересня.

Згідно з документом, Мінцифри має створити та ввести у тестовий режим портал для отримання статусу е-рездинта на базі Єдиного державного порталу електронних послуг "Портал Дія". Також у відомстві мають розробити законопроєкт зі змінами до Податкового кодексу України стосовно ведення підприємницької діяльності е-резидентів України.

Крім цього, одним з завдань Мінцифри є розробка законопроєкту щодо вільної економічної віртуальної зони для креативної економіки зі спеціальним податковим режимом.

Разом з цим, пріоритетними планами відомства до кінця 2020 року є: підключення до системи електронної взаємодії 50 державних інформсистем/реєстрів; забезпечення доступності 50 е-послуг на вебпорталі "Портал Дія", з яких 10 мають надаватися автоматично; оприлюднення щонайменше 33 тисяч пріоритетних наборів даних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на держпорталі відкритих даних; впровадження системи онлайн-моніторингу та оцінки якості надання адміністративних послуг.

Також до грудня 2020 року в "Дії" має відображатися 95% суб'єктів, що надають адмінсітративні послуги та 95% самих послуг.

Мінцифри має працювати над збільшенням доступного для мобільного зв'язку спектру частоту у діапазонах 700 МГц, 800 МГц і 900 МГц, а також над забезпеченням гармонізації спектру радіочастотного ресурсу та посилити контроль за його використанням. Відтак вже у листопаді Кабмін має затвердити план заходів щодо вивільнення частот із метою розвитку мобільного зв'язку в Україні.

Читайте також: Кабмін підтримав законопроєкт про електротранспорт

До кінця року планується підключити: 500 шкіл до швидкісного інтернету та понад 200 інформаційно-телекомунікаційних систем до інтегрованої системи електронної ідентифікації. В уряді також планують спростити правила оренди об'єктів інфраструктури державних та комунальних підприємств з метою полегшення умов роботи малих і середніх провайдерів телекомунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 9 вересня схвалив проєкт розпорядження про затвердження Плану пріоритетних дій уряду на 2020 рік. За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в документі міститься 690 пунктів, кожен з яких має обґрунтування щодо важливості цих дій та напрямів, відповідальних виконавців, строки виконання, класифікатори виконання та очікувані результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-