Лукашенко після різкої девальвації заявив, що в країні - плаваючий курс

Лукашенко після різкої девальвації заявив, що в країні - плаваючий курс

Укрінформ
Влада Білорусі не допустить обвалу національної валюти в державі.

Як передає Укрінформ, про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив на нараді в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

«Ми не допустимо обвалу національної валюти. Якщо народ хоче купити долар - будь ласка, він сьогодні коштує скільки коштує. У нас плаваючий курс: попит великий - значить дорожче буде цей долар або євро, попит менше - значить буде дешевше коштувати. Ми, вчепившись руками, не стримуємо курс рубля», - повідомив він.

Лукашенко стверджує, що зараз немає катастрофи з курсом білоруського рубля. «Тому немає такої катастрофи. Так, в якихось обмінниках колись може не вистачати готівки. Але це завжди буває, якщо підвищений попит. Я доручив Національному банку, щоб ми могли уникнути подібної ситуації. Люди хочуть забрати свої гроші або валюту - будь ласка, беріть. У нас абсолютно достатньо резервів, щоб на прийнятному рівні стримати прийнятний для нас курс», - додав він.

Лукашенко також відзначив, що в Білорусі ще не почали по-справжньому використовувати золотовалютні резерви.

Вчора повідомлялося, що білоруський рубль різко девальвував на тлі протестів. Так, білоруський рубль втратив 1,5% до долара в п'ятницю і майже 2,0% у понеділок.

Читайте також: Білоруський рубль різко девальвував на тлі протестів - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли їх, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кілька загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-