Україна збільшила експорт електроенергії на 30%

Україна збільшила експорт електроенергії на 30%

Укрінформ
Експорт електроенергії в липні сягнув 133 млн кВт-год, що на 30% більше, ніж у червні; Україна почала експортувати електроенергію до Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Зазначається, що 85,7% електроенергії в червні експортувалося до Польщі (114 млн кВт-год). Водночас, обсяги експорту в липні перевищили імпорт в 6,1 раза.

Крім цього, вперше з вересня 2014 року поновився експорт електроенергії до Білорусі. Цей показник за липень становив 12 млн кВт-год – 9% від загального обсягу експорту.

Також у липні поновився експорт електроенергії до Румунії та Словаччини, який сумарно становить лише 1,9% від усього експорту.

Експорт в енергосистеми Росії та Молдови в липні 2020 року не здійснювався, зауважили в Укренерго.

Для забезпечення операційної безпеки "острова Бурштинської ТЕС" у липні було обмежено експорт до Угорщини на 2,35 млн кВт-год, Словаччини — на 1,6 млн кВт-год та Румунії – 0,5 млн кВт-год.

Читайте також: Альтернативна енергетика в Україні: можливості для інвесторів та виробників

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня опівночі розпочався експорт виробленої українськими АЕС електроенергії до Білорусі. Туди спрямовано реалізований ДП "НАЕК "Енергоатом" на майданчику Української енергетичної біржі обсяг – 12 тис. МВт-год. електроенергії з постачанням в період із 22 до 31 липня 2020 року за середньозваженою ціною 948 грн за 1 МВт-год.

За словами голови парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрія Геруса, це перші експортні поставки Енергоатома з 2004 - 2005 років, коли компанія здійснювала експорт до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-