Загальний оборот французьких компаній в Україні становить $2,7 мільярда - директор CCIFU

Загальний оборот французьких компаній в Україні становить $2,7 мільярда - директор CCIFU

Укрінформ
Загальний оборот французьких компаній в Україні становить 2,7 мільярда доларів.

Про це повідомила директор Франко-української торгово-промислової палати (CCIFU) Мод Жозеф у програмі «Насправді: Світ» в ефірі телеканалу «ДІМ».

«Як відомо, Україна є привабливою країною для французького бізнесу, французьких компаній. Зараз дуже багато французьких компаній, які роблять Францію найбільшим роботодавцем серед всіх зарубіжних країн. І це досить багато», - сказала директор CCIFU.

За її словами, в Україні французькі компанії представлені в агробізнесі, IT-технологіях, банківській системі і дистрибуціях великих ТЦ.

У свою чергу посол Франції в Україні Етьєн де Понсен сказав, що «існує величезний інтерес до України з боку французьких компаній». Він зазначив, що «французькі компанії є найбільшими іноземними роботодавцями в Україні, завдяки таким добре відомим брендам, як «Ашан», «Декатлон». І цілий ряд французьких компаній заявляють про бажання інвестувати і розвивати свою торгівлю і зв'язки з Україною».

Посол також зазначив, що цього тижня підписано остаточну угоду з французькою компанією ОСЕА про виробництво 20 патрульних катерів: «Ці патрульні катери забезпечать Україні більшу безпеку, і це приклад того, як французька промисловість прагне розвиватися в Україні».

Читайте також: Посол Франції вірить в успішність контракту з будівництва катерів для України

Як повідомляв Укрінформ, Державна прикордонна служба України і компанія OCEA (Франція) 22 липня підписали контракт на будівництво 20 патрульних катерів у рамках Рамкової угоди між урядами України і Франції про офіційну підтримку посилення морської безпеки та оборони України. Проект передбачає протягом трьох років будівництво 20 сучасних патрульних катерів. Компанія ОСЕА вибрала партнером завод «Нібулон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-