Україна за 5 років може стати регіональним фінансовим хабом - Шевченко

Україна за 5 років може стати регіональним фінансовим хабом - Шевченко

Укрінформ
Голова Національного банку Кирило Шевченко вважає, що за 5 років Україна може стати регіональним фінансовим хабом, куди будуть прагнути вкладати довгострокові кошти інвестори з усього світу.

Про це він сказав під час його представлення Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національний банк продовжить політику співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та інвесторами. Я вірю, що за 5 років Україна може стати регіональним фінансовим хабом, куди будуть прагнути вкладати довгострокові кошти інвестори з усього світу", - сказав Шевченко.

За його словами, Нацбанк і надалі підтримуватиме виконання основних стратегій державних банків. Сьогодні реформа корпоративного управління держбанків одна з найуспішніших у країні. Саме завдяки цій реформі держбанки стали найефективнішим установами держсектору.

"Головне для НБУ - забезпечувати макроекономічну стабільність та стійкість фінансового сектору", - підкреслив Шевченко.

Читайте також: Шевченко вважає, що треба переглянути ефективність "кредитних канікул"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України за поданням Президента України Володимира Зеленського 16 липня 2020 року призначила Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-