Суд арештував 300 мільйонів, які хотіла стягнути з Укрзалізниці компанія Клименка

Суд арештував 300 мільйонів, які хотіла стягнути з Укрзалізниці компанія Клименка

Укрінформ
Детективи НАБУ спільно із САП забезпечили накладення арешту на 301 млн грн, які намагалася стягнути з «Укрзалізниці» компанія, афільована з ексміністром зборів і доходів, підозрюваним у завданні понад 100 млрд грн збитків державі.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

«Детективи Національного бюро спільно з САП забезпечили накладення арешту на 301 млн грн, які намагалася стягнути з АТ «Укрзалізниця» компанія, афільована з колишнім міністром доходів та зборів, підозрюваним у завданні понад 100 млрд грн збитків державі. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд на початку травня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Також за ініціативи НАБУ та САП було накладено арешт на 1000 вагонів, придбаних цією ж компанією, на думку слідства, за рахунок незаконно отриманих коштів.

Читайте також: ВАКС скасував заочний арешт ексміністра Клименка і пояснив чому

Як інформують у НАБУ, це майно було передано в управління АРМА. Орієнтовна вартість вагонів перевищує 500 млн грн.

Уточнюється, що у грудні 2019 року кримінальне провадження за підозрою щодо ексміністра доходів і зборів передали до НАБУ, і у межах розслідування НАБУ та САП вжили всіх необхідних заходів задля збереження майна, яке може бути використано для відшкодування збитків, завданих незаконними діями топпосадовців часів президентства Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-