НБУ оштрафував у квітні один банк за порушення у сфері фінмоніторингу

НБУ оштрафував у квітні один банк за порушення у сфері фінмоніторингу

Укрінформ
Національний банк у квітні застосував до трьох банків заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу, зокрема до АТ "Креді Агріколь банк" та АТ "МІБ" письмове застереження, а до АТ "Полтава-банк" штраф у 300 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Національний банк України за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у квітні 2020 року застосував до трьох банків заходи впливу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НБУ уточнив наглядові підходи заходів впливу до банків

АТ "Креді Агріколь Банк" Національний банк зробив письмове застереження за невиконання банком зобов'язання негайно повідомити спеціально уповноважений орган про спробу встановлення ділових відносин з фізичною особою, яку включено до переліку осіб, пов'язаних з провадженням терористичної діяльності або щодо якої застосовані міжнародні санкції. АТ "МІБ" отримав від Нацбанку письмове застереження за порушення вимог щодо розробки, впровадження та постійного оновлення внутрішніх документів банку з питань фінансового моніторингу та нездійснення належної оцінки фінансового стану клієнтів. До АТ "Полтава-банк" було застовано штраф у розмірі 300 тис. грн за нездійснення на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів належного аналізу фінансових операцій клієнтів, а також письмове застереження за неналежне виконання обов’язку здійснювати вивчення клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-