Нафта дорожчає на даних про уповільнення темпів зростання запасів у США

Нафта дорожчає на даних про уповільнення темпів зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер продолжиди різке зростання на тлі даних про уповільнення темпів зростання запасів нафти в США, а попит на бензин, підірваний обмеженнями COVID-19, починає збільшуватися.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent склала $26,29 (+8,50%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $17,30 (+14,87%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $24,23 і $15,06 відповідно.

«Я думаю, що ми наближаємося до збалансованої ціни для WTI в діапазоні $15-20/бар. Вона враховує всі відомі фактори руйнування попиту, яке призвело до заповнення сховищ, і очікування скорочення постачань», — сказав Майкл Маккарті, головний ринковий стратег CMC Markets, Сідней.

Комерційні запаси сирої нафти в США минулого тижня зросли на 9 млн бар. при прогнозованому зростанні на 10,6 млн бар., свідчать дані Управління з енергетичної інформації США (EIA).

Запаси бензину в США скоротилися на 3,7 млн бар. з рекордних максимумів минулого тижня. При цьому незначне зростання попиту на паливо призвело до часткового відновлення виробництва на американських НПЗ.

Президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація незабаром опублікує план допомоги нафтовим компаніям країни. За словами міністра фінансів Стівена Мнучина, він може включати додавання мільйонів барелів нафти у вже існуючі національні резерви.

Приватні сховища в США близькі до повного заповнення, а державний стратегічний нафтовий резерв має тільки 78 млн бар. резервних потужностей.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі очікувань відновлення попиту

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 25,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 24,28 долара за барель, що на 5 центів вище рівня закриття торгів ($24,23)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-