На Банковій кажуть, що створення державної авіакомпанії допоможе завантажити ДП

На Банковій кажуть, що створення державної авіакомпанії допоможе завантажити ДП "Антонов"

Укрінформ
Створення державної авіакомпанії допоможе завантажити роботою державне літакобудівне підприємство "Антонов", а надійний національний авіаперевізник стане опорою для держави.

На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу ZIK, повідомляється на сайті ОП.

"Антоновські літаки можуть легко обслуговувати всі регіональні рейси, які є в Україні між містами, і (рейси – ред.) в найближчі країни. У будь-якому разі "Антонов" – це підприємство, воно теж бере якісь ресурси. Але краще за ці ресурси ми зробимо замовлення, створимо авіакомпанію. Вони будуть працювати, виробляти літаки. Авіакомпанія перевозитиме людей", - зазначив він.

Крім того, за словами Тимошенка, національна авіакомпанія буде так званою страховкою держави на випадок будь-яких екстрених ситуацій.

"Так, є ринок, є сталі авіакомпанії. Але держава завжди повинна бути впевнена: якщо щось станеться, є на кого спертися – на державну авіакомпанію. Це одна з причин, чому вона створюється", – заявив заступник керівника Офісу Президента. Тимошенко уточнив, що наразі тривають підрахунки вартості створення державного авіаперевізника.

Читайте також: Зеленський мріє зробити державну авіакомпанію на рівні Turkish Airlines

Він також зауважив що 28 квітня на нараді з Президентом України учасники робочої групи обговорювали підходи до запуску такої авіакомпанії.

"Наразі йде бюджетування. Ми вийдемо з комунікацією. Презентуємо саму авіакомпанію, підхід до роботи. І всі дізнаються вартість її створення", – заявив Тимошенко.

Як повідомлялося, 22 квітня Президент Володимир Зеленський у фільмі "Рік президента Зеленського" висловив переконання, що в Україні має бути створена державна авіакомпанія, у парку якої будуть літаки вітчизняного виробництва. Він також висловив обурення у зв'язку з тим, що таке велике державне підприємство, як "Антонов", не побудувало за останні роки жодного літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-