Укрспецекспорт відвантажив за кордон чергову партію військової техніки

Укрспецекспорт відвантажив за кордон чергову партію військової техніки

Фото
Укрінформ
Державна компанія "Укрспецекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", спільно з ТОВ "Аеротехніка-МЛТ" виконала зовнішньоекономічний контракт на постачання радіолокаційної техніки іноземному замовнику.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Попри карантинні заходи і обмежене авіасполучення в усьому світі, Укрспецекспорт продовжує працювати над виконанням контрактів, а також укладає нові угоди на постачання військової техніки та озброєння, виробленого оборонними підприємствами Концерну. Як би це складно не було в умовах пандемії, яка майже зупинила економічну діяльність багатьох країн світу, що є нашими партнерами, Укрспецекспорт продовжує виконувати свої зобов’язання. Сьогодні згідно з графіком у повному обсязі відвантажили іноземному замовнику продукцію за контрактом", – цитує пресслужба директора компанії Вадима Ноздрю.

Зазначається, що раніше цього місяця компанія "Укрспецекспорт" достроково поставила Міністерству оборони України 37 одиниць бойових машин піхоти БМП-1 для потреб Збройних Сил України.

У пресслужбі також наголосили, що державний концерн "Укроборонпром" за результатами 2020 року має наміри отримати від збройного експорту близько мільярда доларів США. Такого ефекту в Концерні очікують в тому числі від реформи спецекспортерів, розпочатої наприкінці 2019 року. Вона триватиме щонаймене три роки, за її результатами кількість державних компаній-спецекспортерів буде зменшена і вони працюватимуть за принципом: "одна країна – один експортер".

Читайте також: Міжвідомча група з реформування Укроборонпрому поновила роботу над законопроєктами

Водночас в Укроборонпромі не виключили, що на фінансові плани Концерну щодо експорту може негативно вплинути коронавірус та пов’язаний з ним карантин – як в самій Україні, так і в усьому світі. За підсумками 2019 року експорт озброєння та послуг підприємств-учасників концерну "Укроборонпром" склав 908 млн доларів США, що на 19% більше показника 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-