АМКУ погодив надання державної допомоги Київтеплоенерго

АМКУ погодив надання державної допомоги Київтеплоенерго

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) погодив надання підтримки комунальному підприємству «Київтеплоенерго» з боку Департаменту фінансів виконавчого комітету Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"АМКУ вперше прийняв рішення у справі про державну допомогу із застосуванням Принципів державної допомоги щодо охорони навколишнього середовища та енергетики, передбачених Повідомленням Європейської Комісії. Комітет схвалив підтримку з боку Департаменту фінансів виконавчого комітету Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) комунальному підприємству «Київтеплоенерго»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що допомога надаватиметься у формі гарантії для забезпечення виконання підприємством зобов’язань за кредитом Європейського банку реконструкції і розвитку. Позичені кошти мають піти на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації роботи комунального підприємства.

Читайте також: АМКУ розпочав розгляд справ про передачу шести ТЕЦ в управління Нафтогазу

У комітеті встановили, що допомога в частині виробництва електричної енергії відповідає умовам, за якими допомога у сфері енергетики і навколишнього середовища вважається сумісною з внутрішнім ринком, тож вона є допустимою державною допомогою. А підтримка, яка стосується виробництва теплової енергії, є допустимою за умови виконання київською владою низки зобов’язань. Зокрема, розробити методику розрахунку компенсації, її контролю та перегляду, а також механізм для уникнення надмірної компенсації та повернення надлишкових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-