Посол України розповів, як у Нідерландах допомагають бізнесу

Посол України розповів, як у Нідерландах допомагають бізнесу

Укрінформ
Влада під час епідемії коронавірусу підтримає бізнес, зокрема, через програми кредитування, компенсації та одноразову грошову допомогу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

“Зокрема, передбачено відшкодування на виплату заробітної плати найманим працівникам за щонайменше тримісячний період для компаній, оборот яких зменшиться на понад 20%. На період дії цієї програми підприємства не зможуть звільняти своїх працівників. Розширюються програми кредитування, в яких держава виступає гарантом, як для малих та середніх підприємств, так і для великих компаній. Окремо ініційовано програму кредитування агропромисловців. Приватні підприємці, які постраждали внаслідок пандемії, зможуть отримати одноразову грошову допомогу в розмірі 4000 євро”, - сказав Ченцов.

Читайте також: З Нідерландів спецрейсами повернулися близько 800 українців

За його словами, нідерландський уряд також окремо передбачив компенсації для сфери послуг, яка зазнала нищівного удару від карантинних заходів, - це турфірми, ресторани, кінотеатри, перукарні тощо. Крім того, у подальшому надалі передбачено розширення кредитування експортерів.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах до 28 квітня продовжили обмежувальні заходи з метою протидії поширенню коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-