АМКУ за 2019 рік наклав штрафів майже на 9 мільярдів

АМКУ за 2019 рік наклав штрафів майже на 9 мільярдів

Укрінформ
Загальний розмір штрафів, накладених Антимонопольним комітетом України впродовж 2019 року, становить 8,7 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"Розмір накладених у 2019 році штрафів склав 8,7 млрд грн. Найбільший штраф застосовано в рішенні про вертикальні узгоджені дії виробників сигарет та тютюнового дистриб’ютора «Тедіс» у розмірі 6,5 млрд грн. Також більше 400 млн грн штрафів накладено Тимчасовою адміністративною колегією АМКУ у справах, які відображають регіональну проблематику", - йдеться у повідомленні.

При цьому за минулий рік до державного бюджету надійшло більше 150 млн грн сплачених штрафів, накладених Комітетом.

Загалом розмір економічного ефекту від минулорічної діяльності органів АМКУ становить 4,33 млрд грн.

У пресслужбі наголосили, що у 2019 році АМКУ припинив 2 071 порушення конкурентного законодавства. Майже 40% з них становили антиконкурентні узгоджені дії, зокрема, змова при проведенні публічних закупівель. Загальна вартість закупівель, на яких було виявлено змови, перевищує 10 млрд грн.

У відомстві зазначили, що за 2019 рік зросла кількість скарг на порушення в сфері публічних закупівель. Торік АМКУ розглянув 11 147 таких скарг, що на 43% більше, ніж за попередній рік.

Також у минулому році Комітетом було припинено 168 порушень, пов’язаних із проявами недобросовісної конкуренції; опрацьовано понад 500 заяв про надання дозволів на концентрацію та узгоджені дії.

Читайте також: АМКУ оштрафував великі тютюнові компанії на 6,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році розмір накладених Антимонопольним комітетом штрафів становив 277 млн грн, безпосередньо до державного бюджету надійшло 182,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-