У Фонді держмайна впевнені, що приватизацію Центренерго невдовзі розблокують

У Фонді держмайна впевнені, що приватизацію Центренерго невдовзі розблокують

Укрінформ
Фонд державного майна впевнений, що суд найближчим часом розблокує процес приватизації ПАТ "Центренерго".

Про це в Укрінформі під час презентації програми сталих інвестицій 2020 року та детального плану приватизації сказав голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

"Я підписав новий наказ про залучення радників; там (у компанії, що оскаржує приватизацію Центренерго, - ред.) одразу було подано позов до суду, однак, ми його точно виграємо і розблокуємо чергову спробу зупинення приватизації", - сказав Сенниченко.

Він зауважив, що в Центренерго було змінено склад наглядової ради і запущено аудит.

Як повідомлялось, Фонд державного майна України розпочав процедуру відбору радників з приватизації для Центренерго 21 січня 2020 року. 31 січня стало відомо, що компанія "Укрдонінвест" Віталія Кропачова домоглася повторного забезпечення позову до Фонду державного майна у справі про приватизацію ПАТ "Центренерго".

Читайте також: Голова ФДМУ розповів у Давосі про єдині "правила гри" для всіх інвесторів

Конкурс із продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго", призначений на 13 грудня 2018 року, був скасований. За інформацією тодішнього глави ФДМУ Віталія Трубарова, учасники конкурсу, а це ТОВ "Укрдонінвест" та Виробниче унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", не були допущені до участі в конкурсі, оскільки подана ними документація не відповідала вимогам законодавства.

У газеті Фонду державного майна України "Відомості приватизації" 15 січня 2020 року оприлюднено перелік об’єктів великої приватизації на 2020 рік, серед яких - Одеський припортовий завод і Центренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-