Із продуктів тваринництва дешевшають лише яйця, сало та куряче філе
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
У грудні 2019 року десяток яєць в середньому по Україні коштував 21,07 грн, на 14,2% менше, ніж у грудні 2018 року. Сало у минулому місяці продавалося по 75,84 грн за кг, на 0,6% дешевше, ніж у грудні 2018 року.
Також дещо подешевшало куряче філе: у грудні 2019 воно в середньому по Україні продавалося по 101,72 грн за кг, на 2,7% менше, ніж роком раніше.
Решта продуктів тваринного походження протягом вказаного періоду несуттєво подорожчала.
Курятина у тушках — на 2,7% (до 59,37 грн за кг у грудні 2019 року), яловичина — на 3,7% (до 132,81 грн за кг), свинина — на 3,3% (до 119,24 грн за кг). Ковбасу варену першого ґатунку у минулому місяці в середньому по країні продавали по 99,29 грн за 1 кг, із грудня 2018 року вона піднялась у ціні на 6,5%.
Морожена риба у грудні 2019 року коштувала 78,32 грн за кг, на 6,8% дорожче, ніж торік.
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% із грудня 2018 року по грудень 2019 року піднялось у ціні на 6,7% (до 25,31 грн за кг); сири м’які жирні — на 8,1% (до 105,70 грн за кг); сметана жирністю до 15% — на 9,6% (до 62,03 грн за кг); вершкове масло подорожчало за вказаний період на 9,3% (до 42,59 грн за 200 г).
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни в Україні у грудні 2019 року проти листопада 2019 року зменшилися на 0,2%, проти грудня 2018 року збільшилися на 4,1%. Загалом за 2019 рік ціни на споживчому ринку зросли на 7,9% у порівнянні з 2018 роком.