НБУ у листопаді оштрафував чотири банки

НБУ у листопаді оштрафував чотири банки

Укрінформ
Національний банк України у листопаді застосував до АТ "ЄПБ", АТ "Мегабанк", АТ "АБ "Радабанк" та АТ "Ощадбанк" заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у листопаді 2019 року застосував до чотирьох банків заходи впливу", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Національний банк застосував до: АТ «ЄПБ» як захід впливу штраф у розмірі 400 тисяч гривень за нездійснення належного аналізу фінансових операцій своїх клієнтів.

АТ «Мегабанк» як захід впливу штраф у розмірі 200 тисяч гривень за незупинення фінансової операції, учасником якої є особа, яку включено до переліку осіб, пов’язаних із здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції.

Читайте також: НБУ розпочав програму технічного співробітництва зі швейцарським SECO

АТ «АБ «Радабанк» як захід впливу штраф у розмірі 300 тисяч гривень за неналежне виконання обов’язку щодо здійснення вивчення клієнтів банку.

АТ «Ощадбанк» як захід впливу штраф у розмірі 200 тисяч гривень за нездійснення належного аналізу фінансових операцій своїх клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-