Криклій — про купівлю локомотивів: Для Росії буде повне табу

Криклій — про купівлю локомотивів: Для Росії буде повне табу

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій планує оновити парки локомотивів і вагонів за кошти ЄБРР.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Івано-Франківська, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про оновлення пасажирських вагонів.

"На жаль фінансування в бюджеті на закупівлю вагонів для пасажирських перевезень не було. Парки локомотивів і вагонів ми плануємо оновити за кошти ЄБРР та за рахунок інших фінансових програм... Маю визнати, що за останні роки парк пасажирських вагонів не оновлювався", - зазначив Криклій.

Читайте також: Криклій: Наша амбітна мета – розвиток аеропортів у 15 регіонах

Він зауважив, що вже розпочалась підготовка до продажу акцій Укрзалізниці. Виручені кошти планують скерувати, у першу чергу, для оновлення пасажирських вагонів. Водночас, додав міністр, нині йдуть перемовини про придбання нових вагонів.

"Ми не обираємо де купувати і в кого, бо це – прозора процедура. Більше того, з приводу купівлі локомотивів і потягів ми спілкуємось з багатьма світовими виробниками. Преференцій не буде ні для кого. Виключення – Росія. Там буде повне табу. Одна з важливих умов – локалізація виробництва в Україні. Ми хочемо не просто купувати, а потім залежати від їх обслуговування, ми прагнемо, щоб створювати робочі місця і завантажувати підприємства у нас", - зауважив Криклій.

Читайте також: Укрзалізниця має намір придбати локомотиви китайської компанії

29 листопада міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває із робочим візитом в Івано-Франківській області. В рамках візиту міністр інфраструктури разом із головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем оглянув дорожню інфраструктуру області.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-