Раду просять продовжити дію податкової пільги підприємствам УТОС

Раду просять продовжити дію податкової пільги підприємствам УТОС

Укрінформ
Нульову ставку ПДВ для спеціалізованих підприємств Українського товариства сліпих (УТОС) можуть анулювати з 1 січня 2020 року.

Про це в Укрінформі під час пресконференції “Сліпий… Та ще й безробітний?!” заявив директор Київського учбово-виробничого підприємства №2 УТОС Олександр Вінковський.

“Пільга щодо нульової ставки ПДВ на продукцію, яка виготовляється підприємствами всеукраїнських громадських організацій інвалідів, передбачена пунктом 8 розділу 20 перехідних положень Податкового кодексу. На жаль, це правило діє до 31 грудня 2019 року, і з 1 січня 2020 року ми можемо позбутися цієї пільги”, - сказав Вінковський.

За його словами, у Верховній Раді минулого скликання для продовження дії цієї пільги не вистачило кворуму в день голосування, і тому дія цієї спеціальної податкової норми для підприємств інвалідів по зору не була продовжена.

“Ми сподіваємося, що Верховна Рада зможе прийняти закон, яким продовжить дію цього правила”, - наголосив директор підприємства.

Він зазначив, що УТОС - це не лише участь осіб з інвалідністю у громадському житті, а ще й доволі серйозне виробництво.

“За рік підприємства, а їх у нас більше 50, виготовляють продукції більш ніж на 800 млн грн. Номенклатура нашого виробництва містить 500 найменувань. Зокрема, це будівельне обладнання, обладнання для хімічної промисловості”, - повідомив Вінковський.

Читайте також: Депутати пропонують звільнити українців від податків з депозитів

За його словами, втрата діючої пільги для таких спеціалізованих підприємств може загрожувати їхній діяльності і залишити без роботи тисячі інвалідів по зору.

Як повідомлялося, Українське товариство сліпих об’єднує громадян України з глибоким ураженням зору. Зокрема, до складу УТОС входять 24 обласні організації, 141 міжрайонна первинна організація, 60 спеціалізованих підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-