Фонд гарантування знову продає пул активів Дельта Банку

Фонд гарантування знову продає пул активів Дельта Банку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає пул активів АТ «Дельта Банк» у заставі за якими були передані працюючі потужності олійножирових комбінатів в Одеській області та інфраструктура у порту м. Чорноморськ.

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"27 листопада 2019 року відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк», більшу частину якого становлять права вимоги за кредитами юридичним особам (14 шт), майнові права за кредитними договорами (7 шт.), дебіторська заборгованість. Деякі активи перебувають у заставі Національного банку України й АТ "Укрексімбанк", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що у забезпеченні за кредитами – об’єкти з переробки сільськогосподарської продукції, розташовані в Одеській області, зокрема: 39 тис. м кв. промислової нерухомості, діючий масложировий виробничий комплекс з обладнанням, з доступом до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту, 5,43 га земель з цільовим призначенням для розміщення олійножиркомбінату. Передбачалось будівництво морського зерноперевантажувального комплексу та двостороннього пірсу, а також діючий олійножиркомбінат з виробництва маргарину, кулінарних та кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу. Розташований поруч із залізничними коліями на 5,34 га промислових земель.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни протягом дня.

Початкова ціна: 995, 37 млн грн.

Читайте також: Фонд гарантування завершив ліквідацію Унікомбанку

Як відомо, до даного пулу активів увійшли майнові права за низкою кредитних договорів, у заставу за якими були передані працюючі потужності олійножирових комбінатів в Одеській області та інфраструктура у порту м. Чорноморськ. Навколо даного пулу раніше розгорівся скандал, влітку Національний банк скасував своє рішення щодо погодження реалізації пулу активів, переданих АТ "Дельта Банк" у заставу. 7 червня відбулись торги з реалізації зазначеного пулу , на яких ТОВ "Фінансова компанія "Скай" придбало їх за ціною 182,5 млн грн, тоді як початкова ціна лоту складала 868,8 млн грн.

Національний банк вважав, що проведений аукціон відбувся з наявністю обставин та можливих маніпуляцій зі сторони покупця, які могли вплинути на результат торгів та реалізацію майна за заниженою вартістю. Адже 6 березня 2019 року, цей же покупець – ТОВ "Фінансова компанія "Скай" – пропонувало у ході торгів за цей же актив суму майже вп'ятеро більшу - 906,2 млн грн. Однак тоді угода за підсумками аукціону була зірвана судовою забороною Окружного адміністративного суду м. Києва від 5 березня за позовом юридичної особи, яка взагалі не брала участі в торгах.

У результаті, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повторно виставив зазначені активи на торги після отримання відповідного погодження від Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-