Імпорт електроенергії з 15 листопада знизиться до нуля — Герус

Імпорт електроенергії з 15 листопада знизиться до нуля — Герус

Укрінформ
Голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус вважає, що з 15 лстопада імпорт електроенергії знизиться до нуля.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Диспетчери вже декілька днів обмежують імпорт електроенергії до мінімального рівня, в окремі години він складає менше 50 МВт (при загальному споживанні 15 000 - 20 000 МВт). Думаю, з 15 листопада такий імпорт знизиться до нуля, бо імпортери вже наїлися збитків", - зазначив Герус.

Він додав, що у ніч на понеділок запускається ще один блок на 1000 Мвт Хмельницької АЕС і у роботі буде 12 блоків із 15 (станом на початок вересня було 9 із 15).

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрія Геруса, через здешевшання вітчизняної електроенергії в останній тиждень жовтня імпорт її з Російської Федерації був збитковим, тому деякі компанії припинили його у листопаді.

Читайте також: Україна продовжить гармонізацію енергетичного законодавства з нормами ЄС - Кулеба

Разом з тим ексголова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк у Facebook відзначив, що у листопаді очікується зростання обсягів імпорту електроенергії, і "росіяни будуть робити все, щоб Україна заковтнула наживку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-