Працівниця НБУ вимагала $30 тисяч за валютну ліцензію

Працівниця НБУ вимагала $30 тисяч за валютну ліцензію

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили на шахрайстві працівницю Національного банку України та її спільника.

Про це повідомили у відділі комунікації столичної поліції.

«Сьогодні, 7 листопада, слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва, за матеріалами Служби безпеки України, затримали службову особу Національного банку України та її посередника», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, будучи службовою особою, працівниця НБУ через посередника вимагала 30 тисяч доларів США у представника фінансової компанії за видачу ліцензії на валютні операції.

Читайте також: Хабар детективу НАБУ: керівник лісгоспу Сиса вийшов під заставу у майже п'ять мільйонів

«Затримали співробітницю Нацбанку та її посередника після отримання 15 тисяч доларів США, це – половина від суми, яку вона вимагала за вирішення питання щодо продовження ліцензії фінансовій компанії для здійснення валютних операцій. Обох затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», - повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Києва Едуард Соловйов.

У кримінальному провадженні, розпочатому за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Водночас деякі ЗМІ повідомляють, що хабара вимагала головний юрисконсульт НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-