Портфель проєктів ЄІБ в Україні сягнув €5,9 мільярда - Зеленський

Портфель проєктів ЄІБ в Україні сягнув €5,9 мільярда - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з віцепрезидентом Європейського інвестиційного банку висловив сподівання, що Україна перевершить заплановані показники економічного зростання, та запросив ЄІБ долучитися до реалізації інфраструктурних проєктів.

«Сьогодні головне, чого прагне наша команда, – це великі зміни», – цитує Зеленського сайт Президента.

Зеленський зазначив, що влада має великі сподівання щодо розвитку країни та докладає для досягнення цієї мети максимум зусиль. «У нас справді дуже великі очікування. Хочемо зростати більше, ніж заплановано. Наш консервативний прогноз зростання економіки на наступний рік – 3,7%. Але ми прагнемо більш швидкого зростання», – підкреслив він.

За словами Зеленського, щоб таке зростання стало можливим, уряд і парламент розробили низку законопроєктів, і вже за перші місяці роботи нового складу Верховної Ради народні депутати ухвалили закон про концесію, дерегуляційні закони та розблокували приватизацію державних підприємств. Це допоможе залучити інвестиції в інфраструктуру та сприятиме створенню нових робочих місць. Також ухвалено низку законів щодо перезавантаження правоохоронної системи України, що дуже важливо для захисту прав інвесторів.

Читайте також: ЄІБ інвестує 110 мільйонів у модернізацію залізничного транспорту

Президент підкреслив, що один із пріоритетів – це інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури. Тому Україна зацікавлена у спільних проєктах з ЄІБ, спрямованих, зокрема, на відновлення інфраструктури та будівництво доріг у Донецькій і Луганській областях, на розвиток аграрного сектору та підтримку малого й середнього бізнесу.

Зеленський підкреслив, що зараз портфель проєктів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро, і є потенціал до його збільшення.

Фото: сайт Президента 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-