Радник Прем'єра каже, що земельне питання “обросло” міфами

Радник Прем'єра каже, що земельне питання “обросло” міфами

Укрінформ
У будь-якому форматі земельної реформи іноземці не зможуть купити українську землю.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів радник Прем'єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак, коментуючи запланований на наступний тиждень розгляд Верховною Радою законопроєкту №2178-10 щодо земельної реформи.

"Іноземці в будь-якому форматі реформи не зможуть купити землю. Це зможуть зробити тільки українські компанії. Дискусія точиться навколо того, можуть там бути іноземні інвестиції чи ні. Але в будь-якому випадку це будуть українські компанії, які працюють за українськими законами і платять податки в Україні", - наголосив Мушак.

Він нагадав, що реформу в Україні впроваджують з 1990 року. Старт дала Верховна Рада УРСР, коли прийняла постанову, в якій зазначила, що всі відносини повинні бути ринковими, а земля повинна стати приватною власністю.

Читайте також: В Україні запустили сайт про земельну реформу

"Тому насправді, скільки ми б не чекали, глобально в суспільстві думка не зміниться. Протягом останніх двадцяти років ця думка плюс-мінус 70 на 30. Земельне питання дуже сильно заміфологізоване", - пояснив політик.

При цьому, він переконаний, що відкладати земельну реформу не треба, а чітко зрозуміти: "Якщо зараз, коли нова влада має феноменальний рівень підтримки, не зробити реформу, то вона не буде зроблена ніколи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-