Катарська компанія зацікавлена інвестувати в українські відновлювані джерела енергії

Катарська компанія зацікавлена інвестувати в українські відновлювані джерела енергії

Укрінформ
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель обговорив із представниками катарської делегації можливість інвестування у відновлювані джерела енергії (ВДЕ).

Про це повідомляє пресслужба Міненергодовкілля.

"Олексій Оржель обговорив питання залучення інвестицій до енергетичного сектору України з представниками катарської делегації, до якої увійшли представники компанії Nebras Power. ...Nebras Power є спільним підприємством катарських державних компаній Qatar Electricity & Water Co та Qatar Holding, яке було створено з метою здійснення інвестицій в енергетичні проекти з розвитку альтернативної енергетики за кордоном", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр ознайомив катарську сторону із ситуацією в енергетичному секторі, інвестиційним кліматом в Україні у сфері відновлюваних джерел енергії та можливостями щодо подальшого впровадження проектів. Міністр звернув увагу на потребу будівництва балансуючих потужностей у зв’язку із стрімким розвитком ВДЕ.

Читайте також: В Україні у "зелену" енергетику цьогоріч інвестували понад €2 мільярди

Оржель окреслив напрямки роботи для зміцнення енергетичної незалежності, наголосив на важливості розвитку відновлюваних джерел енергії та постачання скрапленого газу до України.

Сторони дійшли згоди щодо налагодження співпраці між українськими та катарськими інвестиційними та енергетичними компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-