Міненерго розширює співпрацю з міжнародними фінустановами

Міненерго розширює співпрацю з міжнародними фінустановами

Укрінформ
У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України готують інвестиційні проєкти в енергетичній сфері, до реалізації яких планують залучати міжнародні фінансові установи, зокрема Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

“Перспективою подальшого співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями є підготовка пріоритетних інвестиційних проектів в енергетичній сфері, які за своїм масштабом та значущістю можуть претендувати на національні проєкти. Це, зокрема, реабілітація гідроелектростанцій (ІІІ черга); збільшення потужності Каховської ГЕС та будівництво Канівської ГАЕС та Ташлицької ГАЕС”, - йдеться у повідомленні.

Так, наразі міністерство спільно з ЄІБ вже реалізує два інвестиційні проєкти: «Реабілітація гідроелектростанцій» та «Реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», на які банк виділив 350 млн євро.

Читайте також: ЄІБ інвестує 110 мільйонів у модернізацію залізничного транспорту

Стан реалізації цих проєктів було обговорено під час зустрічі міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля з головою постійного представництва Європейського Інвестиційного Банку в Україні Жаном-Еріком С. де Загоном.

Зазначається, що за підсумками зустрічі сторони висловили сподівання на розширення подальшої співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-