Нафта дорожчає завдяки переговорам США і Китаю та можливому скороченню видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає завдяки переговорам США і Китаю та можливому скороченню видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту збільшилися у п'ятницю, продовживши зростання після того як ОПЕК натякнула на скорочення поставок, і на ринках відродився оптимізм з приводу переговорів між Сполученими Штатами та Китаєм про припинення торговельної війни.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,54 (0,91%) - до $59,64 за барель. На торгах у четвер ціна збільшилася на $0,78 (1,34%) і становила на закриття $59,1 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на листопад на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася на $0,44 (0,82%), до $53,991 за барель. На попередніх торгах WTI піднялася у ціні на $0,96 (1,83%), до $53,55 за барель.

З початку тижня Brent подорожчала на 1,7%, WTI - на 1,9%.

У четвер генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо сказав, що картель розглядає всі варіанти для підтримки балансу на ринках, у тому числі, скорочення поставок.

ОПЕК зменшила прогноз зростання світового попиту на нафту в 2019 році до 0,98 мільйона барелів на добу, залишивши оцінку зростання попиту в 2020 році без змін на рівні 1,08 мільйона барелів на добу, відповідно до щомісячного звіту ОПЕК.

Крім ОПЕК, вплив на ринок роблять торгові переговори між Сполученими Штатами і Китаєм.

Як стало відомо з розкладу заходів, опублікованого Білим домом, президент США Дональд Трамп у п'ятницю ввечері проведе особисту зустріч з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе.

Раніше ЗМІ писали, що у разі, якщо торгові переговори, які стартували напередодні, зайдуть у глухий кут, китайська делегація може залишити Вашингтон того ж дня, а якщо визначиться прогрес, Лю Хе може зустрітися з Трампом.

За даними ЗМІ, Пекін готовий на проміжну торговельну угоду зі Штатами, за умови, що США не вводитимуть нові мита на китайські товари, у тому числі відмовляться від раніше оголошеного підвищення мит, яке має набути чинності поточного місяця та в грудні. Натомість Китай готовий піти на деякі поступки, у тому числі збільшити закупівлі у Штатах сільгосптоварів.

"Сполучені Штати є найбільшим світовим споживачем нафти, а Китай - найбільшим драйвером зростання попиту на нафту в річному обчисленні", - сказав Стівен Іннес, азіатсько-тихоокеанський стратег-аналітик AxiTrader.

Читайте також: Нафта дешевшає в очікуванні переговорів США і Китаю

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 60,28 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,52 долара за барель, що на 42 цента вище за рівень закриття торгів ($59,10)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-