Вітчизняні науковці презентували новітні розробки у сфері енергоефективних технологій

Вітчизняні науковці презентували новітні розробки у сфері енергоефективних технологій

Укрінформ
Демонстрація інноваційних енергоефективних технологій та обладнання відбулась 9 жовтня в Інституті теплофізики НАН України.

На бізнес-форумі інновації презентували представникам промислових, наукових та інвестиційних установ, бізнесу, представникам закордонних торгових місій, венчурних компаній із Великої Британії та США, КМДА і райадміністрацій для подальшого впровадження у реальну економіку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Науково-дослідний Інститут теплофізики презентував 15 перспективних інноваційних проектів, які за результатами розгляду будуть надіслані зацікавленим вітчизняним та іноземним бізнес-компаніям.

«60% наукового потенціалу колишнього СРСР було сконцентровано в Україні. Недооцінка ролі національної науки є стратегічною помилкою в розвитку держави», - відзначив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський, яка є організатором заходу.

Науковці накопичили величезний обсяг науково-технічних розробок, які можуть бути впроваджені у фармацевтиці, медицині, харчовій промисловості, житлово-комунальному господарстві, енергетиці та промисловому виробництві.

Читайте також: Українські виробники вперше взяли участь у халяльній виставці в Малайзії

Вчені інституту зробили вагомий внесок для українських воїнів, які захищають Україну на передовій, запропонувавши Міноборони харчові концентрати, які виготовляють методом сушіння, що є унікальною українською інноваційною розробкою.

Інститут теплофізики є лідером в Україні у створенні роторно-пульсаційних апаратів, тому великий інтерес у присутніх викликали роторно-пульсаційні гомогенізатори дискового типу для одержання високодисперсних рідинних середовищ для підприємств ПЕК, харчової і фармацевтичної галузі. Апарати дозволяють інтенсифікувати технологічні процеси у 2-3 рази, поєднати та скоротити технологічні операції і отримати лікарські засоби, пасти, гелі, технологічні рідини та теплоносії.

Окрім цього, провідні вчені Інституту представили новітні системи теплоутилізації, які дозволять заощадити близько 500 тис. м3 природного газу на рік в комунальній сфері та системи утеплення фасадів, які змінять мікроклімат будівлі, знизивши витрати теплової енергії на опалення взимку та втрати електроенергії на кондиціонування влітку.

Перед науковцями виступили представники венчурних компаній із США та Великої Британії, які виявили зацікавленість в українських наукових розробках та готовність надати інноваційно-інвестиційне супроводження по виходу на зовнішні ринки. За результатами заходу потенційні інвестори отримали безпосередній доступ до вітчизняних науково-технічних розробок і взяли участь у прямих бізнес-переговорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-