Зеленський обіцяє розібратися з енергетичним законом, ухваленим

Зеленський обіцяє розібратися з енергетичним законом, ухваленим "спеціально для РФ"

Укрінформ
За словами Президента України, він не знав, що ухвалені зміни до закону про ядерну енергетику дали можливість відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ.

Про це він сказав у спілкуванні з журналістами під час пресмарафону 10 жовтня, коментуючи ухвалення Закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд нам показав, які в нас є проблеми, чого нам не вистачає, і що ми повинні робити. Але я не знав, правду вам кажу, що саме це рішення було зроблено спеціально для Російської Федерації. Тому я думаю, що ми повинні розібратися в деталях", - зазначив Зеленський.

Глава держави додав, що порушить це питання. "Але потім, якщо в нас не буде вистачати електроенергії, ми з вами будемо разом удвох її шукати", - звернувся Зеленський до журналіста.

Читайте також: Зеленський заявив, що домовляється з іноземними лідерами про постачання вугілля

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада скасувала обмеження на імпорт з Білорусі й Росії та продаж електроенергії на ринку двосторонніх договорів. Раніше електроенергія з країн, що не є членами Енергетичного співтовариства, могла бути реалізована лише на ринку "на добу наперед" та на балансуючому ринку.

Також повідомлялося, що НЕК "Укренерго" 1 жовтня зафіксувала поновлення імпорту електроенергії з Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-