Майже все майно ДУС готують до приватизації - Президент

Майже все майно ДУС готують до приватизації - Президент

Укрінформ
Державне майно, яким наразі управляє Державне управління справами, готується до приватизації, проте резиденція Глави держави, залишатись у віданні ДУС.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону 10 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

"Підготовлений повністю список об'єктів, реєстр всіх об'єктів (на приватизацію - ред) – у якому вони стані, прибуткові чи не прибуткові... Незалежна група займається зараз приватизацією ДУС", - зазначив Президент. Він додав, що резиденцію Президента продавати не будуть.

За його словами, багато підприємств, внесених до списку на приватизацію, є складними, зокрема, на них працюють люди і влада має думати, як зберегти ці робочі місця, або об'єкти фігурують у кримінальних справах тощо. Тому цей процес затягується.

Читайте також: Президент обіцяє, що його Офіс не отримає більше грошей у 2020 році

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 вересня ухвалила закон, який скасовує перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Водночас у законі "Про приватизацію державного і комунального майна" містяться критерії, що визначають, які категорії об'єктів не підлягають приватизації: дороги, газотранспортна система, метрополітен та багато іншого. Тобто, об'єкти стратегічної інфраструктури приватизовані не будуть.

В управлінні ДУС нині перебуває понад 60 державних підприємств, установ, організацій та господарське товариство. Серед них і готель "Україна" у Києві на Майдані Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-