"Зелений" тариф в Україні треба знизити — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що "зелений" тариф в Україні, який є одним з найвищих у Європі, треба знизити.

Про це він сказав під час пресмарафону в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що (з цим питанням - ред.) розбираються. Там дуже складна ситуація. Таких "зелених" тарифів немає ніде в Європі. У нас вони найвищі... Але є контракти з багатьма компаніями. Якось ми підписали контракти, а тепер ми кажемо: давайте змінювати тариф. Тому я думаю, що там проблема буде вирішена завдяки спілкуванню з усіма компаніями, які вже мають контракти. Але треба знайти нормальні тарифи, які є ринковими, - ось і все", - зазначив Зеленський.

Він запевнив, що уряд вирішить це питання.

"Я думаю, уряд знає, що ми не повинні втрачати відносини з компаніями, з іноземними компаніями в тому числі, які вже мають контракти. Я думаю, вони вирішать це питання. Але тарифи справді дуже високі... Я думаю, що тарифи треба знижувати. Ми ж говоримо про ринок. Треба, щоб був ринок", - сказав Президент.

Читайте також: Президент підписав закон про “зелений” тариф для домашніх електростанцій

Як повідомлялося, згідно з законом про електроенергетику, "зелений" тариф - тариф, за яким оптовий ринок електричної енергії України зобов'язаний закуповувати електричну енергію, вироблену на об'єктах електроенергетики з альтернативних джерел енергії. Енергопостачальники зобов'язані купувати електричну енергію у обсягах та за цінами, визначеними Національною комісією регулювання електроенергетики України (НКРЕ).

25 квітня 2019 року парламент ухвалив закон про "зелені" аукціони. Згідно із законом, нинішня система підтримки суб'єктів господарювання "зеленими" тарифами буде діяти до 2030 року. Документ передбачає впровадження "зелених" аукціонів із 2020 року та обов'язкову участь у них інвесторів сонячних електростанцій потужністю понад 1 МВт та вітроелектростанцій потужністю понад 5 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-