РНБО розглядає можливість створення Держфонду розвитку ОПК

РНБО розглядає можливість створення Держфонду розвитку ОПК

Укрінформ
Дієвим способом розвитку виробничих потужностей оборонних підприємств є залучення прямих іноземних інвестицій.

А створення Державного фонд розвитку ОПК дозволить спрямувати кошти, одержані від приватизації, на фінансування заходів, передбачених Стратегією розвитку ОПК України та програмами реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос під час міжнародної науково-практичної конференції у рамках проведення спеціалізованої виставки «Зброя та безпека — 2019», повідомляє пресслужба Радбезу.

«Крім бюджетного фінансування, надзвичайно дієвим, на мій погляд, способом розвитку виробничих потужностей оборонних підприємств є залучення прямих іноземних інвестицій», - сказав Кривонос, зазначивши, що питання організації залучення іноземних інвестицій в державний сектор ОПК потребують ретельного обговорення і опрацювання.

Він також наголосив на важливості визначення на законодавчому рівні принципів та особливостей приватизації підприємств ОПК державної форми власності із захистом при цьому державного майна та технологій, а також можливості залучення іноземних інвестицій в ОПК із забезпеченням при цьому державного контролю для нейтралізації потенційних загроз національній безпеці.

Читайте також: Зеленський призначив нового секретаря РНБО

На думку заступника секретаря РНБО, доцільно створити Державний фонд розвитку ОПК, який дозволить спрямувати кошти, одержані від приватизації підприємств ОПК, на фінансування напрямків, передбачених Стратегією розвитку оборонно-промислового комплексу України, програмами реформування та розвитку ОПК. «Головним розпорядником цих коштів повинен бути центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну військово-промислову політику», - переконаний Кривонос.

Щодо іноземних інвестицій, то, на його переконання, вони можуть бути спрямовані не тільки у сферу виробництва зброї, озброєння, військової та спеціальної техніки, але й у розвиток виробничих потужностей, спрямованих на випуск цивільної продукції на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-