Україна експортуватиме газ до Молдови без участі Газпрому

Україна експортуватиме газ до Молдови без участі Газпрому

Укрінформ
Уряд доручив НАК "Нафтогаз України" вжити дій для забезпечення експорту газу до Молдови без участі російського Газпрому.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №921-р від 29 вересня 2019 року "Деякі питання опалювального періоду 2019/20 року".

"Акціонерним товариствам "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" та "Укртрансгаз", публічному акціонерному товариству "Вінницягаз"”, Вінницькій облдержадміністрації, Міністерству енергетики та захисту довкілля і Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (за згодою), вжити всіх дієвих заходів для забезпечення газом м. Могилева-Подільського Вінницької області для вирішення питання щодо імпорту Республікою Молдова газу з ЄС без участі публічного акціонерного товариства "Газпром", - йдеться у розпорядженні.

Наразі Молдова купує російський газ у ПАТ "Газпром", який постачається на її територію транзитом через українську газотранспортну систему. Контракт завершується 31 грудня 2019 року. Молдова висловлює побоювання, що Україна та Росія не дійдуть згоди щодо транзитного контракту, який має розпочати дію з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Україна цьогоріч збільшила імпорт газу на 44%

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" запропонувало Молдові купувати природний газ через західний кордон України без участі російського Газпрому та зберігати необхідні обсяги в українських підземних сховищах газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-