Нафта дорожчає на тлі побоювань щодо поставок

Нафта дорожчає на тлі побоювань щодо поставок

Укрінформ
Нафта подорожчала у вівторок за рахунок підйому цін на промислові сировинні товари напередодні, у той час як нестабільність в Іраку та Еквадорі спровокувала побоювання у збоях поставок, які також підтримали ринок.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 58,85 за барель, що на $ 0,50 (0,86%) вище за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ціна цих контрактів знизилася на $ 0,02 (0,03%) до $ 58,35 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $ 0,43 (0,82%) - до $ 53,18 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $ 0,06 (0,11%) до $ 52,75 за барель.

Інвестори зберігають обережність напередодні відновлення торгових переговорів між США та Китаєм.

США з 10 жовтня прийматимуть китайську делегацію в рамках нового раунду торгових переговорів, підтвердив у понеділок Білий дім.

Тривоги щодо збоїв видобутку в Іраку та Еквадорі виникли у зв'язку з антиурядовими протестами в двох країнах-членах ОПЕК. Протести проти заходів жорсткої економії в Еквадорі можуть скоротити видобуток на 59.450 барелів на добу, повідомило у понеділок міністерство енергетики країни.

Еквадор, один з найменших членів ОПЕК, залишає нафтовий картель у наступному році через фінансові проблеми.

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано на тлі відновлення переговорів між США та Китаєм

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 58,72 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,41 долара за барель, що на 6 центів вище за рівень закриття торгів ($ 58,35).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-