Нафта торгується різноспрямовано на тлі відновлення переговорів між США та Китаєм

Нафта торгується різноспрямовано на тлі відновлення переговорів між США та Китаєм

Укрінформ
Ціни на нафту коливаються між зростанням і зниженням на торгах у понеділок на сигналах про потенційні труднощі у торговельних переговорах США і Китаю, що стартують цього тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 58,34 за барель, що на $ 0,05 (0,05%) нижче рівня закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ціна цих контрактів зросла на $ 0,66 (1,14%), до $ 58,37 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $ 0,04 (0,08%) - до $ 52,85 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт впав у ціні на $ 0,36 (0,69%), до $ 52,81 за барель.

Трейдери покладали надії на переговори Вашингтона і Пекіна, які відновляться цього тижня після перерви, що тривала кілька місяців. Однак у неділю агентство Bloomberg повідомило з посиланням на свої джерела, що влада КНР суттєво звузила коло тем, які вони готові обговорювати зі Штатами. Зокрема, Пекін не має наміру піднімати тему реформування промислової політики або державних субсидій - два ключові питання, на вирішенні яких наполягає адміністрація американського президента Дональда Трампа.

Читайте також: Штати пропонували ввести до складу правління "Нафтогазу" американців — ЗМІ

На думку експертів, Китай отримав перевагу в переговорах зі США, оскільки Трамп опинився в центрі скандалу, який спровокував запуск процесу імпічменту.

Минулого тижня Brent подешевшала на 4,4%, WTI - на 5,5% на тлі слабких статданих. У п'ятницю, однак, ціни зросли, в тому числі, завдяки даним Baker Hughes. Нафтосервісна компанія повідомила про зниження кількості діючих нафтодобувних установок у США за минулий тиждень на 3 одиниці - до 710 установок. Кількість діючих установок скорочується вже сім тижнів поспіль.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 58,39 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,24 долара за барель, що на 13 центів нижче рівня закриття торгів ($ 58,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-