Зростання економіки на 40% є реальною метою — Гончарук

Зростання економіки на 40% є реальною метою — Гончарук

Укрінформ
Зростання економіки на 40% є метою уряду, і досягнути її реально за умови наполегливої праці.

Про це написав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Facebook.

"Кожного дня (протягом цього тижня - ред.) на різних майданчиках країни ми з колегами-міністрами пояснювали людям цілі Програми дій уряду. Люди мають знати до деталей про всі наші наміри та амбітні плани. Наголошу ще раз: зростання економіки на 40% є нашою спільною метою. Вона реальна. Для цього треба багато працювати, тож бажаю всім нам наснаги", - зазначив він.

Глава уряду зауважив, що віднині наприкінці кожного тижня проводитиме аналіз діяльності Кабміну. Зокрема, нинішній тиждень, за його словами, був дуже напруженим і особливо відповідальним, адже уряд презентував Програму діяльності на 5 років, і Верховна Рада її ухвалила. "Головна її мета — зробити так, щоб держава працювала для людей. Людиноцентричність — базовий акцент документа", - наголосив Прем'єр-міністр.

У цьому контексті він згадав про розбудову КПП «Каланчак» та «Чонгар», де створюють режимну й сервісну зони. Зокрема, у новітніх КПП з’явиться центр надання адміністративних послуг, автостанція та будівля для відпочинку водіїв.

Читайте також: Прем’єр запевняє, що у Програмі діяльності уряду є все для протидії агресії

"Проте уряд не відновлює жодного сполучення з тимчасово окупованим Кримом. Крим - це Україна!" - наголосив Прем'єр-міністр.

Крім того, зазначив він, уряд цього тижня ухвалив декілька проривних рішень, зокрема про цифровізацію доручень на митні огляди, завдяки чому мінімізується корупційна складова та зайві витрати бізнесу.

Водночас, майно боржників віднині продаватимуть через електронні аукціони «Прозоро. Продажі». "Ціна угод зросте, а зловживання в інтересах «своїх» унеможливляться. Окрім того, ми відклали до 1 січня стягнення штрафів із власників авто на єврономерах", - зауважив Гончарук.

За його словами, цього тижня Держгеокадастр виконав його доручення і запустив розробку єдиної системи кадастрів, яка міститиме достовірну інформацію про природні ресурси країни та буде доступною громадянам.

А під час селекторної наради з регіонами, присвяченої готовності до опалювального сезону та координації дій з реалізації реформ, яку провів глава уряду, були визначені головні акценти у цій сфері. "Перший - субсидії мають отримати без винятку всі, хто цього потребує. Водночас ми з’ясовуємо, якими методами для приховування реальних доходів користуються деякі заявники на субсидію... Другий акцент - кожна українська родина, усі дитячі садочки, школи та лікарні будуть забезпечені теплом, світлом та гарячою водою. Це енергетична безпека держави, тобто один із головних наших пріоритетів", - заявив він.

Прем'єр-міністр також нагадав, що цього тижня з метою прискорення економічного зростання країни уряд і Національний банк підписали Меморандум про координацію політик. "Я вдячний Нацбанку за незалежну й послідовну політику. Наша економіка відновлюється, а інфляція знижується", - зауважив він.

У п'ятницю, зазначив глава уряду, він мав велику зустріч із представниками бізнесу, де окреслив основні напряки Програми дій уряду, які стосуються підприємців. "Ми на постійному контакті. Уряд дбатиме про бізнес і захищатиме його від тиску, зокрема який чинять силові структури", - запевнив він.

Прем'єр-міністр такод подякував парламенту за підтримку надзвичайно важливих економічних законів. Зокрема, він згадав про ухвалення закону №1054-1 про приватизацію, який скасовує перелік із 1470-ти заборонених до приватизації підприємств, та закон №1046 "Про концесію", який об’єднає зусилля держави та бізнесу в розбудові дуже великих об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-