Сторонні предмети у турбогенераторі Хмельницької АЕС: Відкрили кримінальне провадження

Сторонні предмети у турбогенераторі Хмельницької АЕС: Відкрили кримінальне провадження

Укрінформ
Відкремлений підрозділ «Хмельницька АЕС» ДП "НАЕК "Енергоатом" має провести незалежну експертизу сторонніх предметів, що були виявлені під час розбирання пошкодженого 14 серпня турбогенератора № 1.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

"14 серпня 2019 року енергоблок № 1 ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» після планового середнього ремонту (257 діб) переведено в аварійний ремонт через пошкодження турбогенератора з заявкою аварійного ремонту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міненерговугілля було утворено Комісію з розслідування причин пошкодження ТГ-1 на ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом», яку очолила генеральний директор директорату енергетичних ринків Ольга Буславець. Комісія провела виїзне засідання та попередньо встановила, що причиною виникнення технологічного порушення є потрапляння стороннього предмета в систему охолодження турбогенератора № 1.

"За результатами засідання ВП «Хмельницька АЕС» доручено виконати незалежну експертизу сторонніх предметів, що були виявлені під час розбирання турбогенератора № 1", - поінформували в пресслужбі.

Читайте також: Енергоатом назвав пріоритетні проєкти інвестпрограм на 2020 рік

Крім цього, на виконання рішень Комісії, ДП «НАЕК «Енергоатом» розроблено і затверджено графік аварійно-відновлювальних робіт генератора енергоблока № 1 ВП «Хмельницька АЕС» та актуалізовано графік ремонтів ДП «НАЕК «Енергоатом».

У міністерстві наголошують, що наразі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, в рамках якого відповідно до ст. 93 Кримінального процесуального кодексу України вилучено сторонні предмети, які були виявлені під час розбирання ТГ-1, для здійснення експертного дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-