Кабмін визначив критерії відбору зовнішніх аудиторів держбанків

Кабмін визначив критерії відбору зовнішніх аудиторів держбанків

Укрінформ
Кабінет міністрів визначив критерії відбору зовнішніх аудиторів державних банків.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Уряд ухвалив постанову про визначення критеріїв відбору зовнішніх аудиторів державних банків. Рішення сприятиме підвищенню прозорості та якості проведення незалежного аудиту щорічної фінансової звітності, консолідованої фінансової звітності та іншої інформації з фінансово-господарської діяльності державних банків", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що документ передбачає наступні вимоги до суб’єктів аудиторської діяльності: включення аудиторської компанії до розділу Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес. Також відсутність будь-якого стягнення, що застосовувались протягом останніх трьох років органом, який регулює аудиторську діяльність. Передбачається також відсутність конфлікту інтересів і загроз незалежності під час надання аудиторських послуг. Документ передбачає не менше як п’ять років досвіду з проведення обов’язкового річного аудиту фінансової звітності державних банків України або системно важливих банків.

Читайте також: Дороговказ для Кабміну. Куди веде країну нова урядова Програма

За результатами аудиту банки зобов'язані у порядку та за вимогами, визначеними нормативно-правовими актами Національного банку України, надати аудиторський звіт та інші документи. Відповідно до постанови НБУ від 2 серпень 2018 №90 до 1 листопада поточного року банки мають подати до НБУ електронну копію договору, укладеного з аудиторською фірмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-