Перегляд прожиткового мінімуму: суд призначив засідання на 20 листопада

Перегляд прожиткового мінімуму: суд призначив засідання на 20 листопада

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва призначив на 20 листопада 2019 року розгляд справи по суті щодо перегляду прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Про це інформує пресслужба суду.

“Суд ухвалив завершити підготовче провадження та перейти до розгляду справи по суті у судовому засіданні 20 листопада 2019”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалено на підготовчому засіданні 1 жовтня у справі за позовом Станіслава Батрина до Кабінету міністрів України щодо перегляду прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Читайте також: Соцвиплати і прожитковий мінімум: У Мінсоцполітики анонсували зміни

У суді нагадують, що позивач просить суд визнати протиправними дії Кабінету міністрів, яким не було проведено та, відповідно, не було враховано результати науково-громадської експертизи сформованих наборів продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг при встановленні розміру прожиткового мінімуму в Україні на 2019 рік.

Серед інших вимог позову – зобов’язати КМУ встановити прожитковий мінімум на 2019 рік відповідно до положень законів «Про прожитковий мінімум» та «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», розробити та подати на розгляд Верховної Ради України проект закону про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з урахуванням вищезгаданих вимог до прожиткового мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-