Використання антибіотиків у тваринництві вивчатиме місія FАО в Україні

Використання антибіотиків у тваринництві вивчатиме місія FАО в Україні

Фото
Укрінформ
В Україні розпочала роботу місія FАО-ATLASS, яка вивчатиме національну систему боротьби з антимікробною резистентністю (АМР).

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Основною метою роботи в Україні на даному етапі є вивчення ситуації з АМР, яке включатиме збір і аналіз даних для напрацювання подальших рекомендацій. Це дозволить покращити координацію між учасниками процесу та забезпечить ефективний нагляд за АМР в галузі тваринництва", - наголосили експерти FАО.

Під час місії експерти планують ознайомитися з роботою лабораторій та вивчити систему контролю за використанням антибіотиків у тваринництві. Для цього застосовуватиметься спеціальна система оцінки – ATLASS.

Місія працюватиме в Україні впродовж тижня. Після цього буде сформований та переданий українській стороні відповідний звіт.

Читайте також: В Україні хочуть заборонити бездумне використання антибіотиків у тваринництві

Як повідомили експерти FАО, оцінка національної системи запобігання антимікробній резистентності з 2016 року уже проведена у 24 країнах світу.

Антибіотикорезистентність - здатність мікроорганізмів протистояти дії протимікробних препаратів, зокрема антибіотиків. Стійкість до антибіотиків розвивається, коли внаслідок застосування антибіотиків змінюються бактерії: бактерія стає нечутливою до антибіотиків, які використовуються для лікування спричинених нею інфекцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-