Нафта дорожчає після різкого падіння напередодні

Нафта дорожчає після різкого падіння напередодні

Укрінформ
Нафтові ціни підвищуються у вівторок після різкого падіння напередодні на інформації про те, що саудівська нафтокомпанія Saudi Aramco повністю відновила видобувні потужності, що постраждали в результаті недавньої атаки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $ 59,60 за барель, що на $ 0,35 (0,59%) вище за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ціна цих контрактів знизилася на $ 1,79 (2,93%) - до $ 59,25 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $ 0,34 (0,63%) - до $ 54,41 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт впав у ціні на $ 1,84 (3,29%), до $ 54,07 за барель.

Нафта Brent подорожчала на 0,6% у вересні, проте завершила 3-й квартал падінням на 8,7%, WTI втратила 1,9% за місяць і 7,5% за квартал.

У понеділок глава трейдингового підрозділу Saudi Aramco Ібрагім аль-Буайнян повідомив, що компанія відновила видобувні потужності до рівня, який підтримувався до атак на її об'єкти, що відбулися в середині вересня. Таким чином, видобуток нафти в Саудівській Аравії перевищує 9,9 млн барелів на добу.

"Очікування, що видобувні потужності в Саудівській Аравії будуть відновлені швидше, ніж передбачалося, стали причиною падіння цін на нафту минулого тижня, і підтвердження цих очікувань спровокувало нову хвилю продажів", - цитує експерта Тайлера Річі MarketWatch.

У центрі уваги трейдерів - торговельні переговори США і Китаю, намічені на 10-11 жовтня. Сам факт відновлення переговорів дає інвесторам невелику надію на те, що сторони можуть досягти якогось прогресу, і це зупинить подальше ослаблення глобального економічного підйому і попиту на нафту, зазначають експерти.

Читайте також: Нафтогаз заявляє про загрозу вчасному старту опалювального сезону

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 59,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,40 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($ 59,25)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-