В Мінінфраструктури хочуть поновити пряме авіасполучення між Україною і Японією

В Мінінфраструктури хочуть поновити пряме авіасполучення між Україною і Японією

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій наголосив на необхідності відновлення прямого авіаційного сполучення між Україною та Японією.

Про це він повідомив під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі, інформує пресслужба Мінінфраструктури.

"Міністр інфраструктури України наголосив на необхідності відновлення прямого авіаційного сполучення між Україною та Японією, що стане не тільки позитивним сигналом для бізнесу, а й сприятиме розвитку туризму", - йдеться у повідомленні.

Також Криклій відзначив зацікавленість у співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) щодо залучення японських інвестицій у розвиток транспортної інфраструктури України, зокрема, у найближчий перспективі, — у проєкт з будівництва мосту через річку Південний Буг у Миколаєві.

Читайте також: До реабілітації Чорнобильської зони приєднуються вчені з Фукусіми

Міністр інфраструктури повідомив, що за останні тижні парламентом було ухвалено декілька інфраструктурних законопроєктів, зокрема, щодо здійснення габаритно-вагового контролю та внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду.

«До кінця року відбудуться конкурсні процедури щодо надання морських портів Ольвія та Херсон в концесію. 12 вересня 2019 року оголошено тендери на концесію в цих портах, 1 жовтня у Одесі відбудеться презентація концесійних проєктів. Ми радо вітаємо усі компанії, які готові брати участь у конкурсі. В наших подальших планах – концесія аеропортів, залізничних вокзалів, доріг. Вважаю, що державно-приватне партнерство має стати нашим основним механізмом, який дозволяє ефективно управляти державним майном», - додав Криклій.

Читайте також: ДБР з'ясовує, як порт Южний "накрутив" у 9 разів на списаних тепловозах

Також очільник Мінінфраструктури запросив японську сторону до участі у Першому інвестиційному форумі, який відбудеться 29 жовтня 2019 року у місті Маріуполь, та у презентації Road Show щодо презентації концесійних проєктів у морських портах Ольвія та Херсон, яке відбудеться 1 жовтня 2019 року в Одесі.

У свою чергу Такаші Кураі привітав Криклія із початком роботи та висловив сподівання у подальшому співробітництві у сфері інфраструктури між країнами.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-