Під загрозою неповернення опинився кредит Світового банку комунальникам Миколаєва

Під загрозою неповернення опинився кредит Світового банку комунальникам Миколаєва

Укрінформ
Повернення комунальним підприємством «Миколаївоблтеплоенерго» кредиту Світовому банку опинилося під загрозою через економічно необґрунтований тариф на теплову енергію.

Про це йшлося під час візиту наглядової місії Світового банку до Миколаєва, повідомив у Facebook керівник проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» на «Миколаївоблтеплоенерго» Єгор Клєцов.

«Приїзд представників наглядової місії Світового Банку це завжди діалог. Сьогодні говорили на вкрай болючу тему - величезний касовий розрив підприємства і, як наслідок, неможливість виплачувати зобов'язання по кредиту. Причина — економічно необґрунтований тариф, який з року в рік затверджує за великим рахунком політичний орган – НКРЕКП», - написав Клєпцов.

Фахівці банку відзначили, що ця хронічна проблема властива для багатьох підприємств, і необхідні нові прогресивні механізми утворення та затвердження тарифів. А ще потрібно провести діалог широкого формату із залученням керівників профільних міністерств, представників муніципалітетів, фахівців міжнародних кредитних організацій і НКРЕКП.

Читайте також: Європейські банки видадуть Укравтодору кредит на €900 мільйонів

Як повідомлялось, у Миколаєві на базі «Миколаївоблтеплоенерго» реалізується всеукраїнський проект «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», який фінансується Світовим банком. Мета проекту — зниження споживання енергоносіїв, зменшення викидів діоксиду вуглецю в атмосферу. Раніше експерти Світового банку висловлювали задоволення з приводу реалізації проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-