Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку в Саудівській Аравії

Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку в Саудівській Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту в середу знижуються на тлі ознак відновлення видобутку в Саудівській Аравії після атак безпілотників і збільшення запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на біржі ICE Futures знизилися на $0,48 (0,76%) - до $62,62 за барель. За підсумками торгів 24 вересня вартість цього контракту впала на $1,67 (2,58%) - до $63,10 за барель

Котирування листопадового контракту на нафту WTI на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX зменшилися на $0,34 (0,59%) - до $56,95 за барель. Вчора листопадовий ф'ючерс на WTI подешевшав на $1,35 (2,3%) і склав $57,29 за барель.

Інвестори сподіваються, що виробництво нафти в Саудівській Аравії, яке постраждало в результаті нападу дронів, вдасться здебільшого відновити до кінця місяця.

Крім того, стали відомі дані Американського інституту нафти (API) про зростання товарних запасів нафти у США минулого тижня. Згідно зі звітом API зростання обсягу нафтових запасів у Штатах за підсумками минулого тижня прискорилося до 1,4 млн барелів після 0,592 млн барелів на попередньому тижні.

На попередньому тижні ціни на нафту різко зросли після нищівного нападу безпілотників на об'єкти Saudi Aramco. Це викликало перебої в поставках саудівської нафти - щоб виконати свої зобов'язання з постачання на зарубіжні НПЗ, королівство закуповує нафту в інших близькосхідних виробників.

Читайте також: Зима близько: Україна накопичила вже 20 мільярдів кубів газу

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 62,52 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,45 долара за барель, що на 65 центів нижче за рівень закриття торгів ($63,10)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-