Ціни на нафту цього тижня показали максимальне зростання за останні місяці

Ціни на нафту цього тижня показали максимальне зростання за останні місяці

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю ростуть після посилення напруженості на Близькому Сході. Цього тижня нафтові котирування зросли більш як на 7%, що стало найбільшим показником за останні місяці.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на $ 0,31 (0,48%) - до $ 64,71 за барель. Котирування жовтневого контракту на нафту WTI зросли на $ 0,57 (0,98%) - до $ 58,70 за барель.

Очолювана Саудівською Аравією коаліція 20 вересня почала військову операцію на північ від портового міста Ємен у Ходейді. В результаті, за повідомленнями Ер-Ріяда, було знищено чотири майданчики, з яких здійснювався запуск безпілотників, які атакували в минулі вихідні об'єкти державної нафтової компанії Saudi Aramco.

Після суботніх атак, відповідальність за які взяли на себе єменські повстанці-хусити, видобуток нафти в Саудівській Аравії скоротився приблизно вдвічі. Саудівський міністр енергетики пообіцяв відновити видобуток до кінця цього місяця і довести його до 12 млн бар/добу до кінця листопада.

Водночас у Сполучених Штатах злива, викликана тропічним штормом Імельда, змусила великий нафтопереробний завод скоротити видобуток і закрити ключовий нафтопровід, термінали і судновий канал у Техасі.

Читайте також: Коболєв: До наступних газових переговорів є багато "домашньої" роботи

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,73 долара за барель, що на 33 центи вище рівня закриття торгів ($ 64,40)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-