Коболєв: До наступних газових переговорів є багато

Коболєв: До наступних газових переговорів є багато "домашньої" роботи

Укрінформ
На сьогоднішніх тристоронніх переговорах у Брюсселі ішлося про перехід на європейські правила у транспортуванні російського газу територією України, і це дає підстави для стриманого оптимізму.

Про це написав у Facebook голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Головне - ми почали обговорювати перехід на європейські правила в питанні транспортування російського газу територією України. Є стриманий оптимізм", - зазнчив він.

Водночас, за його словами, до песимістичного сценарію українська сторона також готова краще, ніж будь-коли.

Читайте також: Існуючий контракт щодо транзиту газу продовжити неможливо - Шефчович

Коболєв зауважив, що до наступного раунду перемовин, які відбудуться у жовтні, потрібно виконати багато "домашньої" роботи з удосконалення українського законодавства.

"Треба надолужити час, який було змарновано на вигадування "унікальних велосипедів". Але досвід ефективної співпраці в процесі погодження робочого механізму анбандлінгу протягом останніх трьох тижнів сильно надихає: якщо так само підійти до приведення українського регулювання газового сектору в повну відповідність з європейським - все зробимо вчасно і якісно", - переконаний голова правління НАК.

Читайте також: Газові переговори: українська сторона розповіла, про що домовились у Брюсселі

Раніше у заяві НАК "Нафтогаз України" наголошувалося, що російський Газпром на сьогоднішніх тристоронніх переговорах у Брюсселі щодо транзиту газу до Європи через територію України вперше допустив можливість роботи за європейськими правилами.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича за участю делегацій Єврокомісії, України і Росії. До складу української делегації входять міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель та голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Фото: Андрій Коболєв, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-