Нафта незначно дорожчає після 2-відсоткового зниження напередодні

Нафта незначно дорожчає після 2-відсоткового зниження напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту виросли у четвер після 2-процентного зниження напередодні, викликаного відновленням обсягів експорту саудівської нафти і збільшенням комерційних запасів нафти у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures склала $ 63,72 за барель, що на $ 0,12 (0,19%) вище за рівень попередньої сесії. За підсумками торгів 18 вересня вартість листопадового контракту знизилася на $ 0,95 (1,5%) - до $ 63,60 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали до $ 58,31, продемонструвавши зростання на $ 0,2, або на 0,34%. У середу WTI подешевшала на $ 1,23 (2,1%) - до $ 58,11 за барель.

«Ціни, можливо, вже досягли рівноваги», - сказав Майкл Маккарті, головний ринковий аналітик в CMC Markets, Сідней. За його словами, швидке відновлення видобутку нафти в Саудівській Аравії підтверджує, що перебої у поставках носять тимчасовий характер.

За оцінками галузевої аналітичної компанії Kayrros, після атак на об'єкти нафтової промисловості у минулі вихідні Саудівська Аравія скоротила видобуток нафти приблизно на 3,4 млн бар. / добу. (б / д). До атак виробництво «чорного золота» в королівстві становило приблизно 10 млн б / д.

Проте, глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА / IEA) Фатіх Бірол заявив напередодні, що він не бачить необхідності в тому, щоб починати поставляти нафту з аварійних запасів, оскільки ринки добре забезпечені сировиною.

Комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками минулого тижня несподівано зросли на 1,1 млн бар. при прогнозному зниженні на 2,5 млн бар. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA). У той же час сировинні запаси в Кушингу, штат Оклахома, розподільному хабі для нафти WTI, впали до найнижчого рівня з жовтня 2018 року.

Читайте також: Уряд оновив план анбандлінгу Нафтогазу

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,84 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,63 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($ 63,60).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-